Vznik prvního oficiálního sdružení energetických poradců v České republice

Sdružení energetický poradců, z.s. je první organizací svého typu v České republice. Hlavním cílem neziskové organizace je zlepšování kvality služeb na energetickém trhu, právě z pozice zprostředkovatelů.

Mezi zakládajícími členy jsou fyzické a právnické osoby, které jsou ztotožněné s hlavním cílem organizace. Společnost Občanům s.r.o. je prvním zakládajícím členem a pečuje o své zákazníky pod značkou Šetříme občanům. Druhým zakládajícím členem je společnost eCENTRE, a.s., která provozuje projekt LICIT a posledním zakládajícím členem je výkonná ředitelka projektu Bc. Kateřina Vašků, která se v oblasti energií pohybuje již od roku 2011.

Primárního cíle, tedy zlepšování poskytovaných služeb na energetickém trhu bude organizace dosahovat prostřednictvím kooperace s jednotlivými zprostředkovateli, a to právě díky stanoveným tržním standardům, prostřednictvím Etického kodexu. Jeho splnění a následné udržování bude pečlivě sledováno. Sekundárním cílem je pak definováno vytváření komunikace a kooperace se subjekty napříč energetickým trhem, jako jsou dodavatelé, distributoři, dohledové orgány a samotní spotřebitelé.

Kompletní strategie organizace je k dispozici všem členům spolku, pokud máte zájem stát se členem, kontaktujte nás.