SEP vydává oficiální Etický kodex

Etický kodex je dokument, který upravuje obecná i konkrétní pravidla práce v jednotlivých organizacích a profesích. Jinak tomu není ani u etického kodexu Sdružení energetických poradců. Prostřednictvím oficiálního dokumentu budou určovány standardy, které povedou ke zlepšování poskytovaných služeb na energetickém trhu, právě u zprostředkovatelů.

Základní principy a pravidla kodexu jsou uvedena na webových stránkách www.sep.cz, vždy v aktuální verzi a jejich dodržování je pro členy spolku nezbytné. Zároveň přihlášením k etickému kodexu dává zprostředkovatel, nebo-li energeticko-poradenská společnost najevo, že jí záleží na kvalitě poskytovaných služeb.

Etický kodex řeší principy v těchto základních oblastech poskytované služby – odbornost v energetice, obchodní praktiky, péče o zákazníka, tvorba služby a další.

Dodržování etického kodexu je následně velmi pečlivě sledováno, proto pro spotřebitele i dodavatele může být právě cerfifikát kvalitním kritériem pro rozhodování u volby zprostředkovatele.

Celé znění kodexu najdete zde.